IIUM Nurse Bloggers

Ex-IIUM Matric

Kebun Ilmu

Ustaz's note

Ayat-Ayat Cinta

"dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya”
[Al-Baqarah 2: 216]

Sahabat Blogger IIUM

Mardhtillah Matlubi

~ I wish I could make people smile and make them know how beautiful life is. Just a plain me, seeking His bless worldly and hereafter.~

Total Pageviews

Wahai Rasulullah...

Ingin ku susuri denai hidup mu, ya Rasulullah
Izinkan aku mencintai mu
Izinkan aku merinduimu

Selawat dan Salam yang setinggi-tingginya ke atas mu
Wahai Kekasih Allah..

Sembang Hikmah

~Demi Masa~

"Demi Masa..Sesungguhnya manusia itu berada di dalam kerugian..Melainkan orang-orang yang beriman dan beramal soleh..dan berpesan-pesan dengan kebenaran dan berpesan-pesan dengan kesabaran" Berapa banyak lagi masa yang bersisa untuk kita??
Powered by Blogger.

Daisypath - Anniversary

There was an error in this gadget

Monday, January 25, 2010

Jangan Malas, fiey..!!

Pejam celik, pejam celik..esok dah start mid sem exam..huhuhu...

Bak kata-kataku kat Ria, "time belajar kat Nursing ni lah time paling teruk aku study.huhu"

HUrmmm, kenang-kenang kembali, setiap episod perjalanan dalam hidup kita ini amatlah unik walau apa pun ia..Mungkin tak banyak yang saya pelajari daripada silibus dan buku-buku tebal sepanjang hampir 4 tahun ni, tapi amatlah banyak perkara yang saya belajar tentang hidup, kehidupan dan erti hidup..

Elemen lain yang terpahat di diari perjalanan.


  • Rasa tanggungjawab

  • Respect first to be respected

  • Perit berjuang

  • Cinta & Pengorbanan

  • Ukhwah dan Persahabatan
Sesungguhnya saya terima bahawa saya bukanlah role model terbaik buat adik-adik dan sesiapa, tapi saya cuba berusaha terbaik apa adanya saya untuk 'lebih memberi' di setiap adanya saya..

Nilaian di mata manusia perlu jadi ukuran demi mencari nilaian tinggi di sisi Tuhan

"dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya”

[Al-Baqarah 2: 216]



dengan lafaz Bismillah, saya teruskan langkah mencari matlamat hidup ini..



fiey ahmad
huhuh..kemon, fiey!!

No comments:

Post a Comment