IIUM Nurse Bloggers

Ex-IIUM Matric

Kebun Ilmu

Ustaz's note

Ayat-Ayat Cinta

"dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya”
[Al-Baqarah 2: 216]

Sahabat Blogger IIUM

Mardhtillah Matlubi

~ I wish I could make people smile and make them know how beautiful life is. Just a plain me, seeking His bless worldly and hereafter.~

Total Pageviews

Wahai Rasulullah...

Ingin ku susuri denai hidup mu, ya Rasulullah
Izinkan aku mencintai mu
Izinkan aku merinduimu

Selawat dan Salam yang setinggi-tingginya ke atas mu
Wahai Kekasih Allah..

Sembang Hikmah

~Demi Masa~

"Demi Masa..Sesungguhnya manusia itu berada di dalam kerugian..Melainkan orang-orang yang beriman dan beramal soleh..dan berpesan-pesan dengan kebenaran dan berpesan-pesan dengan kesabaran" Berapa banyak lagi masa yang bersisa untuk kita??
Powered by Blogger.

Monday, November 15, 2010

Salam Eidul Adha

Salam Wukuf Arafah....

Perhimpunan sebilangan kecil umat manusia di dunia ini cukup menggambarkan sebahagian kecil gambaran himpunan manusia seluruh alam seluruh zaman di Padang Mahsyar kelak..


Kita semakin menghampiri waktu itu bukan..Sedikit masa lagi cuma belum diketahui setepatnya bila..Harus semakin bersedia..


Sebilangan umat di lokasi lain di bumi yang sama mungkin telah lama merasakan kiamat itu, dek peperangan yang tiada kesudahan, bencana alam yang kian mengganas. Semua itu urusan Allah, kita hamba sewajibnya bersedia untuk taat dan laksana perintah ALLAH..Mencari taqwa di sebalik Hari Raya Qurban.
Sebagai bekalan kecil untuk ketemu Tuhan

fiey ahmad
doaku semua baik2 aja dalam dakapan kasih sayang Allah

No comments:

Post a Comment