IIUM Nurse Bloggers

Ex-IIUM Matric

Kebun Ilmu

Ustaz's note

Ayat-Ayat Cinta

"dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya”
[Al-Baqarah 2: 216]

Sahabat Blogger IIUM

Mardhtillah Matlubi

~ I wish I could make people smile and make them know how beautiful life is. Just a plain me, seeking His bless worldly and hereafter.~

Total Pageviews

Wahai Rasulullah...

Ingin ku susuri denai hidup mu, ya Rasulullah
Izinkan aku mencintai mu
Izinkan aku merinduimu

Selawat dan Salam yang setinggi-tingginya ke atas mu
Wahai Kekasih Allah..

Sembang Hikmah

~Demi Masa~

"Demi Masa..Sesungguhnya manusia itu berada di dalam kerugian..Melainkan orang-orang yang beriman dan beramal soleh..dan berpesan-pesan dengan kebenaran dan berpesan-pesan dengan kesabaran" Berapa banyak lagi masa yang bersisa untuk kita??
Powered by Blogger.

Wednesday, October 2, 2013

Membelek masa lalu

Malam tadi membelek gambar-gambar saya di fb ini yang di tagged oleh orang lain..

Subhanallah... Masya Allah ..Walhamdulillahh...

Terlalu jauh rupanya kita dengan masa lalu...sedikit pun tak rapat...

Allahu...terasa sangat bersyukur dengan segala nikmat kurniaan Allah untuk saya, untuk kami sebelum ini...betapa Allah sangat terlalu memberi pada saya dan mempermudah segala urusan untuk saya..

Allahu..dengan sedikit ujian  daripadaMu tidak sedikitpun mengurangkan rasa syukur ini malah menggandakannya..kami diberi lihat olehMu sudut sisi lain hidup ini dan semakin jelas bagi kami tiada matlamat lain selain bertemu denganMu dengan jemputan kasih rahmatMu..

Ketika dulu ku punya segala mahu manusia; akal yang sihat, keluarga, sempurna fizikal, jalan hidup yang gembira...aku insan bahagia..

Dan tika ini aku kurang harta dan kedudukan dunia, kurang fizikal, jalan hidup yang belum pasti ke mana..aku juga insan bahagia..

Kerana aku yakin....Engkau ada..dan akan sentiasa ada...!!

Allah...tetapkan rasa ini di hati kami...dan kami mohon dijemput pulang ke sisiMu sebelum rasa ini menghilang pergi.....

Fiey ahmad

1 comment:

  1. Makin kita dekat dengan Allah, makin jelas arah tuju hidup kita kann..
    Suka mengikuti perkembangan kak fiey sekeluarga. Mudah-mudahan kak fiey sekeluarga sentiasa di dalam Rahmat-Nya. Sayang kak fiey~
    -lyanna-

    ReplyDelete